Guatemala
Deși probabil nu este la fel de bine cunoscută ca unii dintre vecinii săi din centrul și sudul Americii, cafeaua din Guatemala are o calitate distinctivă a gustului favorizată de mulți pentru aroma sa bogată.
Există trei regiuni principale de creștere - Antigua, Coban și Huehuetanango - fiecare cu un peisaj uluitor de accidentat și cu un pământ vulcanic bogat.
Microclimatele influențează puternic calitatea și aroma "fasolei strict dure" (cultivate la altitudini de 4500 / 1370 de metri sau mai mult).
Această cafea mijlocie până la plină are o adâncime și complexitate de gust care este aproape picant sau ciocolată.
Costa Rica
Costa Rica produce numai Arabicas prelucrate umed.
De dimensiuni medii și o aciditate ascuțită, este adesea descris ca având un echilibru perfect.
În Costa Rica cafeaua este cultivată în fermele predominant mici. După recoltare, fasolele sunt imediat preluate de instalațiile de procesare de ultimă generație, cunoscute sub numele de beneficii, unde începe procesul de procesare umedă.
Atenția deosebită la prelucrarea calității și la metodele de creștere conștiincioase au creat reputația în Costa Rica pentru cafeaua fină.
RomEuro Service