02 Septembrie
2017
Cerificarea USDA organic este un standard de certificare american care atesta ca produsele sunt organice 100%, cultivate pe un sol ce nu a fost tratat timp de cel putin 3 ani cu ingrasaminte sintetice, erbicide sau pesticide. De asemenea, acestia se angajeaza sa ajute agricultura ecologica sa creasca si sa prospere avand programe multiple care deservesc sectorul ecologic.

Aceasta certificare are o vechime de aproape 15 ani acoperind “ acreditarea” produselor de la ferma la masa, inclusiva a solului si a calitatii apei, controlul daunatorilor, a practicilor de crestere a animalelor, precum si normelor cu privire la aditivii alimentari.

Un aspect care merita mentionat este cel cu privire la relatiile comerciale si rationalizarea exporturilor ecologice si a importurilor realizate de alte tari, cresterea cotei de piata a produselor ecologice la nivel mondial cu mentinerea unor standarde de productie riguroase. In plus, produsele straine certificate la standarele ecologice pot avea acces pe piata din SUA.

In ansamblul sau, aceasta certificare supravegheaza fermierii ecologici si companiile pentru a se asigura ca alimentele ecologice sunt produse prin astfel de metode. Anual, fermierii isi actualizeaza planul de ferma dovedind de fiecare data ca lucrurile se desfasoara conform conventiei, neexistand nicio abatere. In caz contrar, agricultorii trebuie sa corecteze orice problema de certificare pentru a putea continua.
  RomEuro Service

Articole de interes