(+40) 0729.15.68.77
 

Articole Informative

04
Februarie

Gustul cafelei in Asia

Indonezia Indonezia, una dintre cele mai mari țări din lume, este compusă din mii de insule. Mai multe insule mai mari - Sumatra, Java și Sulawesi - sunt cunoscute în întreaga lume pentru cafea de calitate superioară. Fabrica de cafea... mai departe
Gustul cafelei in Asia

04
Februarie

Gustul cafelei in Peninsula Arabica

Yemen În țara în care cafeaua a fost cultivată pentru prima oară în scop comercial, cafeaua este încă cultivată în mod vechi, dovedit de secole. În grădinile mici, terase ale fermelor familiale, puteți găsi aproape întotdeauna câ... mai departe
Gustul cafelei in Peninsula Arabica

01
Februarie

Gustul cafelei in Africa de Vest

Coasta de Fildeș este unul dintre cei mai mari producători mondiali de cafea Robusta, puternic aromat, cu un corp ușor și aciditate. Acest soi este ideal pentru o prăjitură mai închisă, astfel încât acestea sunt adesea folosite în ames... mai departe
Gustul cafelei in Africa de Vest

01
Februarie

Gustul cafelei in Africa de Est

Etiopia Legenda legendei despre cafea povestește despre descoperirea primilor copaci de cafea din Etiopia - nu este greu de crezut cum a apărut cafeaua în care pădurile de copaci sălbatici de cafea, aceștia sunt încă sursa principală de rec... mai departe
Gustul cafelei in Africa de Est

29
Ianuarie

Gustul cafelei in America de Sud

Columbia Este probabil cel mai cunoscut producător de cafea din lume și ocupă locul doi la nivel mondial în producția anuală. Un standard ridicat de excelență este menținut cu multă mândrie și o creștere atentă pe mii de ferme fami... mai departe
Gustul cafelei in America de Sud

29
Ianuarie

Gustul cafelei in America Centrala

Guatemala Deși probabil nu este la fel de bine cunoscută ca unii dintre vecinii săi din centrul și sudul Americii, cafeaua din Guatemala are o calitate distinctivă a gustului favorizată de mulți pentru aroma sa bogată. Există trei regiu... mai departe
Gustul cafelei in America Centrala

25
Ianuarie

Gustul cafelei in America de Nord si Caraibe

Statele Unite - Hawaii Deși fermele de cafea se găsesc pe tot teritoriul insulelor hawaiiene, cafeaua Kona, de pe insula mare Hawaii, este cea mai cunoscută și întotdeauna la mare cerere. Aici, natura oferă doar mediul potrivit pentru pomii de... mai departe
Gustul cafelei in America de Nord si Caraibe

25
Ianuarie

Gustul cafelei in lume in functie de regiune

Condițiile ideale pentru cultivarea copacilor de cafea se găsesc în întreaga lume de-a lungul zonei Ecuatoriale numită "Belt Bean", situată între latitudini de 25 grade nord și 30 grade sud. Finicky Arabica crește cel mai bine la ... mai departe
Gustul cafelei in lume in functie de regiune

22
Ianuarie

Cum se degusta cafeaua

Cafeaua este testată în mod repetat pentru calitate și gust. Acest proces este denumit cupping și, de obicei, are loc într-o cameră special concepută pentru a facilita procesul. În primul rând, degustătorul - numit de obicei cuprul - ev... mai departe
Cum se degusta cafeaua

22
Ianuarie

Cum trebuie pastrata cafeaua boabe

Pentru a obține cea mai bună ceașcă de cafea, începeți cu boabe de calitate și păstrați-le în mod corespunzător pentru a maximiza prospețimea și aroma. IMPORTANT Păstrați cafaua boabe etanșă și rece Cei mai mari dușmani a... mai departe
Cum trebuie pastrata cafeaua boabe

19
Ianuarie

Clasificarea botanica a cafelei

Cafeaua își trasează originea într-un gen de plante cunoscute ca Coffea . În cadrul genului există peste 500 de genuri și 6.000 de specii de copaci tropicali și arbuști. Experții estimează că există între 25 și 100 de specii de plante ... mai departe
Clasificarea botanica a cafelei

19
Ianuarie

Anatomia unei boabe de cafea

Fasolele pe care le preparați sunt de fapt semințele prelucrate și prăjite de la un fruct, care se numește o fasolă de cafea. Pielea exterioară a fasolei de cafea se numește exocarp. Sub acesta este mezocarpul, un strat subțire de celuloz... mai departe
Anatomia unei boabe de cafea

15
Ianuarie

Totul despre cafeaua ARABICA

Cafeaua Arabica Cafeaua Arabica este descendentă din copacii originali de cafea descoperiți în Etiopia. Acești copaci produc o cafea fină, ușoară, aromată și reprezintă aproximativ 70% din producția de cafea din lume. Fasolele sunt mai fl... mai departe
Totul despre cafeaua ARABICA

15
Ianuarie

Biodiversitate - Unde se produce mai multa cafea si de ce

Studiul constată că plantele de cafea cultivate în vecinătatea munților Kilimanjaro produc mai multe boabe de cafea de o calitate mai bună dacă sunt înconjurate de comunități înfloritoare ale plantelor și animalelor. Unele plantații d... mai departe
Biodiversitate - Unde se produce mai multa cafea si de ce

15
Ianuarie

Cafea canefora - adica Robusta

Cele mai multe dintre Robusta din lume sunt cultivate în Africa Centrală și de Vest, părți din Asia de Sud-Est, inclusiv Indonezia și Vietnam, și în Brazilia. Producția de Robusta crește, deși reprezintă doar aproximativ 30% din piața mo... mai departe
Cafea canefora - adica Robusta

12
Ianuarie

Efectul cafeinei asupra ritmului cardiac

Cafeaua, ceaiul și alte băuturi cu cofeină pot face o persoană să se simtă mai trează și mai alertă, dar noi cercetări sugerează că, atunci când se consumă seara, cofeina poate deregla metabolismul normal organismului. Modul in care ... mai departe
Efectul cafeinei asupra ritmului cardiac

11
Ianuarie

Stiti cum arata o boaba de cafea neprocesata

În timp ce plantele de cafea pot trăi până la 100 de ani, ele sunt, în general, cele mai productive cu vârste între 7 și 20 de ani. Îngrijirea adecvată poate menține și chiar crește producția de-a lungul anilor, în funcție de soi.... mai departe
Stiti cum arata o boaba de cafea neprocesata

09
Ianuarie

Utilizarea cafelei pentru reducerea pesticidelor in casa

Cafeaua poate fi de asemenea folosită într-o capcană simplă pentru a ucide robi-urile nedorite ascunse în umbra casei. Această capcană poate ajuta proprietarii de case să își reducă utilizarea de pesticide toxice, care afectează negativ h... mai departe
Utilizarea cafelei pentru reducerea pesticidelor in casa

09
Ianuarie

Consumul moderat de cafea ar putea preveni afectarea cognitiva la varste inaintate

În cadrul studiului, 1445 persoane vârstnice cu vârste cuprinse între 65 și 84 de ani au fost întrebate despre sănătatea lor și despre consumul de cafea. Cercetatorii au descoperit o corelatie interesanta: cei care au baut una sau doua capet... mai departe
Consumul moderat de cafea ar putea preveni afectarea cognitiva la varste inaintate

09
Ianuarie

Consumul de cafea si protejarea functiilor creierului

Consumul de cafea poate ajuta la protejarea funcției creierului sănătoase pe măsură ce îmbătrâniți Cafeaua are, de asemenea, o reputație proastă datorită conținutului său natural de cofeină, dar cercetătorii descoperă acum că ace... mai departe
Consumul de cafea si protejarea functiilor creierului

09
Ianuarie

Beneficiile cafelei in general

Beneficiile sănătății și riscurile consumului de cafea O ceașcă de cafea dimineața poate oferi mai mult decât un impuls energetic. Beneficiile de sănătate, spun unii cercetători, pot varia de la ajutarea prevenirii diabetului zaharat la... mai departe
Beneficiile cafelei in general

09
Ianuarie

Beneficiile cafelei si afectiunile inimii

Beneficiile sănătății și riscurile consumului de cafea O ceașcă de cafea dimineața poate oferi mai mult decât un impuls energetic. Beneficiile de sănătate, spun unii cercetători, pot varia de la ajutarea prevenirii diabetului zaharat la... mai departe
Beneficiile cafelei si afectiunile inimii

09
Ianuarie

Beneficiile cafelei si Ciroza

Beneficiile sănătății și riscurile consumului de cafea O ceașcă de cafea dimineața poate oferi mai mult decât un impuls energetic. Beneficiile de sănătate, spun unii cercetători, pot varia de la ajutarea prevenirii diabetului zaharat la... mai departe
Beneficiile cafelei si Ciroza

09
Ianuarie

Beneficiile cafelei si bolile hepatice

Beneficiile sănătății și riscurile consumului de cafea O ceașcă de cafea dimineața poate oferi mai mult decât un impuls energetic. Beneficiile de sănătate, spun unii cercetători, pot varia de la ajutarea prevenirii diabetului zaharat la... mai departe
Beneficiile cafelei si bolile hepatice

09
Ianuarie

Beneficiile cafelei si boala Parkinson

Beneficiile sănătății și riscurile consumului de cafea O ceașcă de cafea dimineața poate oferi mai mult decât un impuls energetic. Beneficiile de sănătate, spun unii cercetători, pot varia de la ajutarea prevenirii diabetului zaharat la... mai departe
Beneficiile cafelei si boala Parkinson

09
Ianuarie

Beneficiile cafelei si diabetul

Beneficiile sănătății și riscurile consumului de cafea O ceașcă de cafea dimineața poate oferi mai mult decât un impuls energetic. Beneficiile de sănătate, spun unii cercetători, pot varia de la ajutarea prevenirii diabetului zaharat la... mai departe
Beneficiile cafelei si diabetul

09
Ianuarie

Despre cafea si nutritie & antioxidanti

Nutriție Cafeaua neagră regulată (fără lapte sau smântână) are un număr foarte scăzut de calorii. O ceașcă tipică de cafea neagră conține doar aproximativ 2 calorii . Cu toate acestea, dacă adăugați zahăr și lapte, numărul de... mai departe
Despre cafea si nutritie & antioxidanti

09
Ianuarie

Compușii din cafea

Cafeina Cafeina este un compus activ farmacologic din cafea și un stimulent ușor al sistemului central nervos. Cafeina se regăsește în aproape 60 de specii de plante inclusiv cacao, nucile de kola, frunzele de ceai și boabele de cafea fiind ce... mai departe
Compușii din cafea

09
Ianuarie

Stiinta din spatele unei cani bune de cafea

Iată datele care stau la baza realizării unei sănătoase și delicioase căni de cafea - compoziția cafelei. Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume, numeroase pahare de “elixir întunecos” ne însoțesc în fi... mai departe
Stiinta din spatele unei cani bune de cafea

29
Noiembrie

Istoria Cafelei - O excursie in trecut

CREZI CA … cafeaua a fost descoperita de o capra? Ei bine, de fapt, un crescător de capre pe nume Kaldi. Legenda spune ca Kaldi a observant ca atunci cand caprele lui au mancat o anumita cirasa rosie dintr-o planta locala, acestea erau mai ener... mai departe
Istoria Cafelei - O excursie in trecut

28
Noiembrie

Totul despre prelucrarea cafelei

STIATI CA . . . boabele de cafea trec printr-o serie de procese de transformare de la boabele proaspat culese la ceasca de cafea? PRAJIREA SI MACINAREA CAFELEI Procesul de prajire a boabelor de cafea este un proces prin care gustul caracteristi... mai departe
Totul despre prelucrarea cafelei

28
Octombrie

Depozit consumabile cafea pentru automate de cafea si espresoare

RES Coffee Shop isi propune sa devina unul din cele mai mari depozite de cafea boabe si consumabile vending si horeca online. Cu o experienta de 18 ani in acest domeniu de activitate am identificat cele mai bune surse pentru a ne asigura importurile ... mai departe
Depozit consumabile cafea pentru automate de cafea si espresoare

16
Octombrie

Acum va oferim Produse Profesionale pentru curatenie

Incepand cu aceasta toamna avem o noua colaborare prin intermediul careia va oferim o gama de produse profesionale de curatat pentru birouri, bucatarii, zone industriale, localuri, etc. Va invitam sa folositi produsele recomandate de noi pentru cu... mai departe
Acum va oferim Produse Profesionale pentru curatenie

16
Octombrie

Luna Octombrie vine cu un produs nou Coffeemat Gold Espresso

Coffeemat Gold Espresso este o cafea boabe pentru un espresso cu gust autentic italian, fabricata si ambalata in Italia, furnizata exclusiv de catre RomEuro Service. Cafeaua Coffeemat Gold Espresso este un produs de top, fiind destinat pentru uz p... mai departe
Luna Octombrie vine cu un produs nou Coffeemat Gold Espresso

03
Octombrie

Conditii si costuri de Transport

Pentru a veni in intampinarea dumneavoastra, RomEuro Service SRL va suporta cheltuielile de transport, atat pentru livrarile locale, cat si pentru cele nationale in urmatoarele conditii: Pentru comenzi cu valoare de peste 300 lei se vom oferi tran... mai departe
Conditii si costuri de Transport

02
Septembrie

Certificare Organic Farming

Aceasta certificare presupune un sistem agricol care urmareste ca furnizorul sa ofere consumatorului alimente proaspete, gustoase si autentice, respectand totodata aceste puncte pe intreaga durata a ciclului de viata a produselor. Astfel, agricult... mai departe
Certificare Organic Farming

02
Septembrie

Cerificare USDA

Cerificarea USDA organic este un standard de certificare american care atesta ca produsele sunt organice 100%, cultivate pe un sol ce nu a fost tratat timp de cel putin 3 ani cu ingrasaminte sintetice, erbicide sau pesticide. De asemenea, acestia se ... mai departe
Cerificare USDA

02
Septembrie

Certificare UTZ

Certificarea UTZ echivaleaza cu un viitor mai bun, cel putin la nivel declarativ. Cu alte cuvinte, acesta cerificarea confirma o agricultura durabila si oportunitati mai bune pentru agricultori, pentru familiile acestora si in speta pentru intreaga p... mai departe
Certificare UTZ

02
Septembrie

Certificare Rainforest Alliance

Rainforest Alliance este o organizație non-profit, scutita de taxe, al carui sediu se regaseste pe teritoriul New York-ului. In ceea ce priveste misiunea acesteia, este aceea de a conserva biodiversitatea prin promovarea durabilitatii in agricu... mai departe
Certificare Rainforest Alliance

02
Septembrie

Certificare Fairtrade

Fairtrade este de fapt marca celui mai mare si mai recunoscut sistem comercial echitabil la nivel mondial, reprezentand un parteneriat intre producatori si comercianti, intreprinderi si consumatori. Astfel, atunci cand fermierii pot vinde in condiț... mai departe
Certificare Fairtrade

12
August

Lavazza Qualita Oro

Această intensitate reflectă perfecțiunea amestecării și a prăjirii și indică tipuri echilibrate de cafea, cu arome bogate. Qualità Oro este o selecție de cafele extraordinar de dulci, 100% Arabica. Un amestec aromat, intens pentru adev... mai departe
Lavazza Qualita Oro

12
August

Vesti bune pentru iubitorii de cafea

Cafeaua, in mod gresit, a fost gasita vinovata de a fi nesanatoasa dar din 2011 este din nou pe lista de alimente sanatoase. Aceasta a rezultat dupa studii efectuate utilizind cafea naturala in anumite tari europene si SUA, pe perioada indelungata de... mai departe
Vesti bune pentru iubitorii de cafea

Articole de interes