15 Ianuarie
2018

Totul despre cafeaua ARABICA


Cafeaua Arabica
Cafeaua Arabica este descendentă din copacii originali de cafea descoperiți în Etiopia. Acești copaci produc o cafea fină, ușoară, aromată și reprezintă aproximativ 70% din producția de cafea din lume. Fasolele sunt mai flatate și mai alungite decât Robusta și mai mici în cofeină.

Soiuri de cafea boabeArabica: Bourbon, Tipica, Caturra, Mundo Novo, Tico, San Ramon, Jamaican Blue Mountain

Pe piața mondială, cafeaua Arabica are cele mai mari prețuri. Cele mai bune arabice sunt cafele cu înălțime mare - în general, crescute între 610 și 1830 de metri deasupra nivelului mării - deși altitudinea optimă variază în apropierea ecuatorului.

Cel mai important factor este că temperaturile trebuie să rămână ușoare, în mod ideal între 59 și 75 de grade Fahrenheit, cu aproximativ 60 de centimetri de precipitații pe an. Copacii sunt plini de inimă, dar un îngheț greu îi va ucide.

Copacii din Arabica sunt costisitori de cultivat deoarece terenul ideal tinde să fie abrupt și accesul este dificil.

De asemenea, deoarece copacii sunt mai predispuși la boală decât Robusta, necesită îngrijire și atenție suplimentare.

  RomEuro Service





Articole de interes

Statistici

Probleme service rezolvate
99%
Echipamente comercializate
80%
Automate amplasate
75%
Consumabile comercializate
95%
Echipamente inchiriate
60%