22 Ianuarie
2018

Cum se degusta cafeaua


Cafeaua este testată în mod repetat pentru calitate și gust. Acest proces este denumit cupping și, de obicei, are loc într-o cameră special concepută pentru a facilita procesul.

În primul rând, degustătorul - numit de obicei cuprul - evaluează fasolea pentru calitatea vizuală globală. Fasolele sunt apoi prăjite într-un laborator, măcinate imediat și infuzate în apă clocotită cu o temperatură controlată cu atenție.

Degustătorul își poartă nasul pentru a-și experimenta aroma, acesta fiind un pas esențial în aprecierea calității cafelei.

După ce a lăsat restul de cafea câteva minute, cuprul rupe crusta împingându-se deasupra terenului din partea superioară a paharului. Din nou, cafeaua este născută înainte de începerea degustării.

Pentru a gusta cafeaua, cupa se umple cu o lingură cu inhalare rapidă. Obiectivul este de a pulveriza cafeaua în mod egal peste mugurii de gust dulce și apoi se cântărește pe limbă înainte de a scuipa.

Probele de la o varietate de loturi și fasole diferite sunt gustate zilnic. Cafeaua nu este analizată doar pentru a determina caracteristicile și defectele sale, dar și pentru a combina diferite fasole sau pentru a crea rețeta potrivită.

Un cupper expert poate gusta sute de mostre de cafea pe zi si inca simte diferentele subtile dintre ele.

  RomEuro Service

Articole de interes

Statistici

Probleme service rezolvate
99%
Echipamente comercializate
80%
Automate amplasate
75%
Consumabile comercializate
95%
Echipamente inchiriate
60%