22 Ianuarie
2018

Cum se degusta cafeaua


Cafeaua este testată în mod repetat pentru calitate și gust. Acest proces este denumit cupping și, de obicei, are loc într-o cameră special concepută pentru a facilita procesul.

În primul rând, degustătorul - numit de obicei cuprul - evaluează fasolea pentru calitatea vizuală globală. Fasolele sunt apoi prăjite într-un laborator, măcinate imediat și infuzate în apă clocotită cu o temperatură controlată cu atenție.

Degustătorul își poartă nasul pentru a-și experimenta aroma, acesta fiind un pas esențial în aprecierea calității cafelei.

După ce a lăsat restul de cafea câteva minute, cuprul rupe crusta împingându-se deasupra terenului din partea superioară a paharului. Din nou, cafeaua este născută înainte de începerea degustării.

Pentru a gusta cafeaua, cupa se umple cu o lingură cu inhalare rapidă. Obiectivul este de a pulveriza cafeaua în mod egal peste mugurii de gust dulce și apoi se cântărește pe limbă înainte de a scuipa.

Probele de la o varietate de loturi și fasole diferite sunt gustate zilnic. Cafeaua nu este analizată doar pentru a determina caracteristicile și defectele sale, dar și pentru a combina diferite fasole sau pentru a crea rețeta potrivită.

Un cupper expert poate gusta sute de mostre de cafea pe zi si inca simte diferentele subtile dintre ele.

  RomEuro Service

Articole de interes