15 Ianuarie
2018

Biodiversitate - Unde se produce mai multa cafea si de ce


Studiul constată că plantele de cafea cultivate în vecinătatea munților Kilimanjaro produc mai multe boabe de cafea de o calitate mai bună dacă sunt înconjurate de comunități înfloritoare ale plantelor și animalelor.

Unele plantații de cafea africane au plante și animale sălbatice pentru a le mulțumi pentru recoltele bogate, potrivit noilor cercetări. Cercetătorii germani au descoperit că albinele, păsările și liliecii influențează atât cantitatea, cât și calitatea recoltelor de cafea din plantațiile tanzaniene care înconjoară Muntele Kilimanjaro.

Originile cafelei boabe
Ingolf Steffan-Dewenter, un ecolog tropical de la Universitatea din Würzburg Biocenter, și colegii săi au studiat plantele de cafea cultivate în grădini tradiționale, plantațiile plantate cu plante convenționale cu umbre și plantații cu tulpini mai rezistente la soare. În toate cele trei sisteme de cultivare, echipa a constatat că, atunci când păsările și liliecii au avut acces la plantele de cafea, plantele au scos aproximativ 10% mai multe cireșe de cafea, fructele care portă boabele de cafea.

Echipa a sugerat că păsările și liliecii au beneficiat de recolta de cafea prin vopsirea pe insecte dăunătoare care altfel ar deteriora plantele de cafea și ar reduce randamentele. Dar, de asemenea, au descoperit ca atunci cand polenizatorilor li sa permis accesul la plantele de cafea, acestea au fost cu aproximativ 7% mai grele, ceea ce imbunatateste calitatea cafelei. "Astfel, efectele polenizării și controlului dăunătorilor se completează perfect; ambele sunt importante pentru randamente mai mari", a declarat Steffan-Dewenter intr-o declaratie . "Păsările și liliecii oferă mai multe boabe de cafea; albine și alte polenizatoare asigură o calitate mai bună. "

Studiul a avut loc pe măsură ce multe plantații din zonă au început să treacă la soiuri solare tolerante ale plantei de cafea, care permit cultivatorilor să planteze mai puțini arbori de umbră bogați în habitat printre plantele de cafea.

Cercetătorii recunosc efectele pozitive ale creșterii biodiversității în toate cele trei sisteme de cultivare, inclusiv plantațiile de soare mai intense, cu faptul că zona este un mozaic de plantații mici, păduri indigene și pășuni. Am pus acest lucru pe structura peisajului mozaic de pe muntele Kilimanjaro, cu grădinile, pădurile și pajiștile, Steffan-Dewenter.
  RomEuro Service

Articole de interes

Statistici

Probleme service rezolvate
99%
Echipamente comercializate
80%
Automate amplasate
75%
Consumabile comercializate
95%
Echipamente inchiriate
60%