09 Ianuarie
2018

Consumul moderat de cafea ar putea preveni afectarea cognitiva la varste inaintate


În cadrul studiului, 1445 persoane vârstnice cu vârste cuprinse între 65 și 84 de ani au fost întrebate despre sănătatea lor și despre consumul de cafea. Cercetatorii au descoperit o corelatie interesanta: cei care au baut una sau doua capete de cafea infiecare zi, a redus riscul de a avea insuficienta cognitiva usoara. Participanții care nu au consumat cafea aveau mai multe șanse de a avea precursori ai demenței și Alzheimer.

Cercetatorii afirma ca cafeina in cafea ridica atentia si atentia cuiva, activand creierul si prevenind declinul memoriei. Cercetatorii au declarat, ca "cofeina ar putea in parte compensa declinul cognitiv la persoanele mai in varsta, deoarece efectele sale asupra vigilenta si atentia, in special in situatii de atentie redusa.

În mod surprinzător, corelația pozitivă a dispărut pentru cei care și-au sporit aportul de cafea în timpul studiului. Studiul a arătat că creșterea consumului de cafea a dat rezultate negative, dublând riscul apariției unei insuficiențe ușoare cognitive comparativ cu cei care și-au redus aportul de cafea la mai puțin de o ceașcă pe zi. Balanța a fost cheia.

  RomEuro Service

Articole de interes

Statistici

Probleme service rezolvate
99%
Echipamente comercializate
80%
Automate amplasate
75%
Consumabile comercializate
95%
Echipamente inchiriate
60%