Aceasta certificare presupune un sistem agricol care urmareste ca furnizorul sa ofere consumatorului alimente proaspete, gustoase si autentice, respectand totodata aceste puncte pe intreaga durata a ciclului de viata a produselor.
Astfel, agricultura ecologica se bazeaza pe o serie de obiective si principii, precum si pe practicile comune concepute pentru a minimiza impactul uman asupra mediului, asigurand in acelasi timp ca sistemul agricol functioneaza cat mai natural posibil. Pentru a realiza acest lucru, agricultura ecologica se bazeaza pe o serie de obiective si principii, precum si pe practicile comune concepute pentru a minimiza impactul uman asupra mediului, asigurandu-se in acelasi timp ca sistemul agricol functioneaza cat mai natural posibil.
Practicile agriculturii ecologice tipice includ:
- - rotatia culturilor ca o conditie prealabila pentru utilizarea eficienta a resurselor la fata locului;
- - limite foarte stricte cu privire la pesticidele chimice sintetice si utilizarea ingrasamintelor sintetice, a antibioticelor pentru animale, a aditivilor alimentari si auxiliari tehnologici, dar si a altor factori de productie;
- - interdictie absoluta a utilizarii organismelor modificate genetic, avand obligatia de a profita de resursele de la fața locului, precum gunoiul de grajd ca si ingrasamant sau a furajelor produse la ferma;
- - alegerea speciilor de plante si animale care sunt rezistente la boli si adaptate la condițiile locale;
- - cresterea animalelor in sistemele din aer liber, oferindu-le acestora furaje ecologice.
Asa ca, de fiecare data, cand cumparam un produs organic, acesta este in conformitate cu reguli stricte menite sa respecte mediul si animalele.
Avand la baza aceste informatii, intelegand exact semnificatia fiecarei sigle mentionate, toate acestea ne vor face sa consumam in deplinatatea intelegerilor implicate de producerea produsului finit, decizia fiecaruia fiind de acum,cel putin in domeniul cafelei, usor de luat.
RomEuro Service