09 Ianuarie
2018

Beneficiile cafelei si diabetul


Beneficiile sănătății și riscurile consumului de cafea
O ceașcă de cafea dimineața poate oferi mai mult decât un impuls energetic.
Beneficiile de sănătate, spun unii cercetători, pot varia de la ajutarea prevenirii diabetului zaharat la scăderea riscului de boli hepatice.

Cu peste 400 de miliarde de cești de cafea considerate a fi consumate în fiecare an, cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Dar este cu adevărat sănătoasa sau există și riscuri?

Beneficii
Beneficiile potențiale ale sănătății asociate cu consumul de cafea includ protejarea împotriva diabetului de tip 2, a bolii Parkinson, a afecțiunilor hepatice, a cancerului la ficat și promovarea unei inimii sănătoase.

Cafeaua și diabetul

Cafeaua poate ajuta la protejarea împotriva diabetului de tip 2. Cercetătorii de la UCLA au descoperit că consumul de cafea crește concentrațiile plasmatice ale globulei care leagă hormonii sexuali (SHBG). SHBG controlează activitatea biologică a hormonilor sexuali ( testosteron și estrogen ) care joacă un rol în dezvoltarea diabetului de tip 2.
Creșterea consumului de cafea poate reduce riscul de diabet de tip 2 - cercetătorii de la Școala Harvard de Sănătate Publică (HSPH) au acumulat date din trei studii. În aceste studii, dietele participanților au fost evaluate utilizând chestionare la fiecare 4 ani, participanții care au raportat că au diabet zaharat de tip 2 completând chestionare suplimentare. În total, 7,269 de participanți la studiu au avut diabet de tip 2.

Cercetatorii au descoperit ca participantii care au crescut consumul de cafea cu mai mult de o cana pe zi (in medie, o crestere de 1,69 cani pe zi) pe o perioada de 4 ani a avut un risc de 11% mai mic de diabet zaharat tip 2 in urmatorii 4 ani , comparativ cu persoanele care nu și-au schimbat aportul.

cafea,beneficii,sanatate,boli,curative,tratament,riscuri,consum,
  RomEuro Service

Articole de interes