Cele mai multe dintre Robusta din lume sunt cultivate în Africa Centrală și de Vest, părți din Asia de Sud-Est, inclusiv Indonezia și Vietnam, și în Brazilia. Producția de Robusta crește, deși reprezintă doar aproximativ 30% din piața mondială.
Robusta este folosită în principal în amestecuri și pentru cafea instant. Fasada Robusta însăși tinde să fie puțin roton și mai mică decât o fasole Arabica.
Arborele Robusta este mai rezistent și mai rezistent la boli și paraziți, ceea ce face ca cultivarea să fie mai ușoară și mai ieftină. De asemenea, are avantajul de a putea suporta un climat mai cald, preferând temperaturi constante între 75 și 85 de grade Fahrenheit, ceea ce îi permite să crească la altitudini mult mai joase decât Arabica.
Este nevoie de aproximativ 60 de centimetri de precipitații pe an, și nu poate rezista înghețului. În comparație cu Arabica, boabele Robusta produc o cafea care are un gust distinctiv și aproximativ 50-60% mai multă cafeină.
RomEuro Service