25 Ianuarie
2018

Gustul cafelei in America de Nord si Caraibe


Statele Unite - Hawaii
Deși fermele de cafea se găsesc pe tot teritoriul insulelor hawaiiene, cafeaua Kona, de pe insula mare Hawaii, este cea mai cunoscută și întotdeauna la mare cerere. Aici, natura oferă doar mediul potrivit pentru pomii de cafea de pe versanții vulcanului activ Mauna Loa.

Copacii tineri sunt plantați în sol negru, vulcanic, atât de nou, încât adesea se pare că agricultorii sunt în creștere de răsaduri în stâncă.

Umbra după-amiază de pe norii tropicali formează un baldachin natural deasupra copacilor pentru a le proteja de soarele intens și dușurile frecvente ale insulelor dau plantelor o cantitate suficientă de ploaie. Cafeaua Kona este prelucrată cu grijă pentru a crea o ceașcă delicată, bogată, aromată, de talie medie.

Mexic
Mexic cu peste 100.000 de fermieri de cafea, se numără printre cele mai mari țări producătoare de cafea din lume. Majoritatea fermelor se află în statele sudice Veracruz, Oaxaca și Chiapas.
O ceașcă de cafea mexicană oferă în general o aromă minunată și o adâncime de aromă, adesea cu o claritate pronunțată.

Este o fasole excelentă pentru băuturi întunecate și este adesea folosită în amestecuri.

O cafea mexicană desemnată de Altura înseamnă că a fost cultivată la altitudini mari.

Puerto Rico
Cafeaua a fost adusă în Puerto Rico din Martinica în 1736, iar până la sfârșitul secolului al XIX-lea, insula a fost al șaselea exportator de cafea din lume.

Cu toate acestea, uraganele majore și concurența din alte țări producătoare de cafea au forțat insula să caute alte mijloace pentru supraviețuirea economică.

Astăzi, industria cafelei este reînviată cu cafea cultivată cu atenție din soiuri de calitate Arabica, care sunt produse la cele mai înalte standarde.

Există două regiuni importante de creștere pe insula Caraibelor: Grand Lares în regiunea centrală sudică și Yauco Selecto în sud-vest.

Ambele regiuni sunt recunoscute pentru dimensiune echilibrată a fasolei și aciditatea, precum și pentru aroma fructată.


  RomEuro Service

Articole de interes

Statistici

Probleme service rezolvate
99%
Echipamente comercializate
80%
Automate amplasate
75%
Consumabile comercializate
95%
Echipamente inchiriate
60%