În timp ce plantele de cafea pot trăi până la 100 de ani, ele sunt, în general, cele mai productive cu vârste între 7 și 20 de ani.
Îngrijirea adecvată poate menține și chiar crește producția de-a lungul anilor, în funcție de soi.
Pomul mediu de cafea produce 10 lire sterline de cafea pe an, sau 2 kilograme de fasole verde.
Toată cafeaua cultivată comercial este dintr-o regiune a lumii numită Cureaua de cafea .
Arborii de cafea sunt tăiați scurt pentru a-și conserva energia și a ajuta la recoltare, dar pot crește până la peste 9 metri. Fiecare copac este acoperit cu frunze verzi, ceroase, care se formează în perechi unul față de celălalt. Fasolele de cafea cresc de-a lungul ramurilor. Deoarece acestea sunt într-un ciclu continuu, nu este neobișnuit să vezi flori, fructe verzi și fructe coapte simultan pe un singur copac.
Este nevoie de aproape un an pentru ca o boabă să se maturizeze după prima înflorire și aproximativ 5 ani de creștere pentru a ajunge la producția completă de fructe.
În timp ce plantele de cafea pot trăi până la 100 de ani, ele sunt, în general, cele mai productive cu vârste între 7 și 20 de ani. Îngrijirea adecvată poate menține și chiar crește producția de-a lungul anilor, în funcție de soi.
Pomul mediu de cafea produce 10 lire sterline de cafea pe an, sau 2 kilograme de fasole verde.
Toată cafeaua cultivată comercial este dintr-o regiune a lumii numită Cureaua de cafea .
Arborii cresc cel mai bine în sol bogat, cu temperaturi ușoare, ploi frecvente și soare umbrite.
RomEuro Service