09 Ianuarie
2018

Beneficiile cafelei si boala Parkinson


Beneficiile sănătății și riscurile consumului de cafea
O ceașcă de cafea dimineața poate oferi mai mult decât un impuls energetic.
Beneficiile de sănătate, spun unii cercetători, pot varia de la ajutarea prevenirii diabetului zaharat la scăderea riscului de boli hepatice.

Cu peste 400 de miliarde de cești de cafea considerate a fi consumate în fiecare an, cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Dar este cu adevărat sănătoasa sau există și riscuri?

Beneficii
Beneficiile potențiale ale sănătății asociate cu consumul de cafea includ protejarea împotriva diabetului de tip 2, a bolii Parkinson, a afecțiunilor hepatice, a cancerului la ficat și promovarea unei inimii sănătoase.


Cafeaua și boala Parkinson
Cercetătorii din SUA au realizat un studiu care a evaluat legătura dintre consumul de cafea și riscul bolii Parkinson. Autorii studiului au concluzionat că "creșterea consumului de cafea și cofeină este asociată cu o incidență semnificativ mai mică a bolii Parkinson".

In plus, cofeina din cafea poate ajuta la controlul circulatiei la persoanele care sufera de Parkinsons , potrivit unui studiu realizat la Institutul de Cercetare al Centrului de Sanatate al Universitatii McGill (RI MUHC), publicat in revista Neurologie.

  RomEuro Service

Articole de interes