02 Septembrie
2017

Certificare Rainforest Alliance


Rainforest Alliance este o organizație non-profit, scutita de taxe, al carui sediu se regaseste pe teritoriul New York-ului.

In ceea ce priveste misiunea acesteia, este aceea de a conserva biodiversitatea prin promovarea durabilitatii in agricultura (dar si in silvicultura si turism).

Aceasta organizatie certifica atat cafeaua, dar si alte servicii si produse din piata, conferind certificarea ca fiecare produs este in conformitate cu anumite standarde impuse. Scopul acestor standarde este acela de a proteja mediu, dar in acelasi timp si drepturile celor care muncesc pentru aceste produse.

Sigla acestei certificari sau ce inseamna de fapt "Rainforest Alliance Certified"

Imaginea unui “brotacel verde ” doreste sa difuzeze ideea de veste buna pentru oameni si planeta prin supravietuirea acestora.

In prezent, acest sigiliu se regaseste pe o multime de produse si servicii, lista fiind in continua crestere. Aceasta include cafea, ciocolata, ceai, fructe, flori, hartie, mobila, iar cele care poarta acest sigiliu provin de la sau contin ingrediente provenite de la ferme sau de pe culturi certificate.

Aceste ferme si paduri sunt gestionate conform unor criterii riguroase de mediu, sociale si economice concepute pentru conservarea faunei salbatice, pentru protejarea solurilor, dar si a cailor navigabile. Implicit, acest lucru presupune si protejarea celor care muncesc aceste ferme, a familiilor acestora si a comunitatilor locale, implicand totodata si cresterea mijloacelor de existenta.

Un aspect important de mentionat pentru certificarea calitatii cafelei ca in cazul de fata este acela ca daca fermele isi doresc certificarea, acestea sunt audiate in mod repetat de catre forumul de analiza al Rainforest Alliance, dar si de catre Reteaua de Agricultura durabila (SAN). Aceste ferme trebuie sa ia masuri pentru mentinerea sau cresterea suprafetelor acoperite de copaci, conservarea calitatii solului si prevenirea eroziunii, precum si reducerea utilizarii substantelor chimice. Totodata, acestia trebuie sa demonstreze ca se asigura de bunastarea muncitorilor si a familiilor acestora prin facilitarea accesului la educatie si asistenta medicala.
  RomEuro Service

Articole de interes