02 Septembrie
2017

Certificare Fairtrade


Fairtrade este de fapt marca celui mai mare si mai recunoscut sistem comercial echitabil la nivel mondial, reprezentand un parteneriat intre producatori si comercianti, intreprinderi si consumatori. Astfel, atunci cand fermierii pot vinde in condiții Fairtrade, acestora li se ofera o mai buna intelegere si conditii comerciale mai bune, lucru care le permite imbunatatirea vietilor si posibilitatea de planificare a viitorului in alte conditii.

Fairtrade ofera consumatorilor o modalitate puternica de reducere a saraciei prin prisma cumparaturilor facute.

Standardele Fairtrade sunt concepute pentru a aborda dezechilibrul de putere intre relațiile comerciale si pietele instabile, precum si “reglementarea” nedreptatilor comertului convențional. De asemenea, exista si o carta a principiilor comertului echitabil adoptata impreuna cu Organizatia Mondiala a Comertului Echitabil, carta ce include viziunea comuna, principiile de baza si abordarile distincte ale acestui domeniu.

Printre mentiuni se numara garantarea dreptului de a se alatura sindicatelor a fermierilor, platirea unor salarii decente, asigurarea unor standarde de sanatate si siguranta si oferirea de locuinte acolo unde este cazul.

Totodata, standardele acopera si conditiile comerciale, cele mai multe produse avand un pret minim pe care trebuie sa-l plateasca producatorilor. In plus, producatorii pot primi o suma suplimentara pentru a investi in comunitatile sau afacerile lor.

Sub sigiliul Fairtrade se regasesc in prezent mii de produse acestea acoperind atat produsele alimentare precum ceai, cafea, fructe proaspete, dar si pe cele nealimentare.

  RomEuro Service

Articole de interes

Statistici

Probleme service rezolvate
99%
Echipamente comercializate
80%
Automate amplasate
75%
Consumabile comercializate
95%
Echipamente inchiriate
60%