09 Ianuarie
2018

Beneficiile cafelei si bolile hepatice


Beneficiile sănătății și riscurile consumului de cafea
O ceașcă de cafea dimineața poate oferi mai mult decât un impuls energetic.
Beneficiile de sănătate, spun unii cercetători, pot varia de la ajutarea prevenirii diabetului zaharat la scăderea riscului de boli hepatice.

Cu peste 400 de miliarde de cești de cafea considerate a fi consumate în fiecare an, cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Dar este cu adevărat sănătoasa sau există și riscuri?

Beneficii
Beneficiile potențiale ale sănătății asociate cu consumul de cafea includ protejarea împotriva diabetului de tip 2, a bolii Parkinson, a afecțiunilor hepatice, a cancerului la ficat și promovarea unei inimii sănătoase.


Bolile hepatice, ale ficatului
Cercetătorii italieni au descoperit că consumul de cafea reduce riscul de cancer la ficat cu aproximativ 40%. În plus, unele dintre rezultate sugerează că, dacă beți trei cești pe zi, riscurile sunt reduse cu mai mult de 50%.

Autorul principal al studiului, dr. Carlo La Vecchia, de la Istituto di Ricerche Farmacologic din Milano, Mario Negri, a declarat: "Cercetările noastre confirmă afirmațiile trecute că cafeaua este bună pentru sănătatea dumneavoastră și, în special, pentru ficat".


  RomEuro Service

Articole de interes