19 Ianuarie
2018

Anatomia unei boabe de cafea


Fasolele pe care le preparați sunt de fapt semințele prelucrate și prăjite de la un fruct, care se numește o fasolă de cafea.

Pielea exterioară a fasolei de cafea se numește exocarp. Sub acesta este mezocarpul, un strat subțire de celuloză, urmat de un strat subțire numit parenchim.

Fasole în sine sunt acoperite într-un plic ca hârtie numit endocarp, mai frecvent mentionat ca pergament.

În interiorul pergamentului, una lângă alta, se află două fasole, fiecare acoperită separat de o altă membrană subțire.

Denumirea biologică pentru această piele de semințe este spermodermul, dar se referă în general la comerțul cu cafea ca pe pielea de argint.

În aproximativ 5% din cafeaua din lume, există doar o fasole în păstaie. Acest lucru se numește un peaberry (sau un caracol, sau "melc" în limba spaniolă), și este o mutație naturală.
Unii oameni cred că beanele sunt de fapt mai dulci și mai aromate decât fasolea standard, așa că sunt uneori sortate manual pentru vânzare specială.
  RomEuro Service





Articole de interes

Statistici

Probleme service rezolvate
99%
Echipamente comercializate
80%
Automate amplasate
75%
Consumabile comercializate
95%
Echipamente inchiriate
60%