09 Ianuarie
2018

Beneficiile cafelei si Ciroza


Beneficiile sănătății și riscurile consumului de cafea
O ceașcă de cafea dimineața poate oferi mai mult decât un impuls energetic.
Beneficiile de sănătate, spun unii cercetători, pot varia de la ajutarea prevenirii diabetului zaharat la scăderea riscului de boli hepatice.

Cu peste 400 de miliarde de cești de cafea considerate a fi consumate în fiecare an, cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Dar este cu adevărat sănătoasa sau există și riscuri?

Beneficii
Beneficiile potențiale ale sănătății asociate cu consumul de cafea includ protejarea împotriva diabetului de tip 2, a bolii Parkinson, a afecțiunilor hepatice, a cancerului la ficat și promovarea unei inimii sănătoase.


Ciroza
Consumul regulat de cafea este legat de un risc redus de colangită sclerozantă primară (PSC), o boală autoimună rară a canalelor biliare din ficat.

In plus, consumul de cafea poate reduce incidenta cirozei hepatice pentru consumatorii de alcool cu 22%, potrivit unui studiu de la Kaiser Permanente Medical Care Program, California, SUA.

Autorii studiului au concluzionat că rezultatele "susțin ipoteza că există un ingredient în cafea care protejează împotriva cirozei , în special a cirozei alcoolice".

Cercetarea publicată în jurnalul Hepatologie în aprilie 2014 a sugerat că consumul de cafea este legat de un risc scăzut de deces al cirozei hepatice . Cercetatorii au sugerat ca consumul de doua sau mai multe cani de cafea in fiecare zi poate reduce riscul de deces din ciroza hepatica cu 66%.


  RomEuro Service

Articole de interes