02 Septembrie
2017
Certificarea UTZ echivaleaza cu un viitor mai bun, cel putin la nivel declarativ. Cu alte cuvinte, acesta cerificarea confirma o agricultura durabila si oportunitati mai bune pentru agricultori, pentru familiile acestora si in speta pentru intreaga planeta.

Programul UTZ permite agricultorilor sa deprinda metode agricole mai sigure si mai bune calitativ, dar si sa-si desfasoare activitatea in conditii bune de munca, avand astfel mai multa grija de copiii lor si de mediul inconjurator. Acest program asigura recolte mai bune, venituri generate mai mari si asigurarea unor oportunitati mai bune, protejand in aceeasi masura, mediul inconjurator si asigurand protejarea resurselor naturale ale pamantului, viata avand in acest mod “ un gust mai bun”.

Totodata, certificarea UTZ “obliga” fermierii sa puna in aplicare bunele practici agricole si sa-si gestioneze fermele in mod profitabil, dand dovada de respect pentru oameni si planeta. Astfel, industria investeste in calitatea reala a produselo oferite,, iar consumatorii se pot bucura cu incredere de produsele achizitionate.

Fiind in prezent cel mai mare program de certificare pentru piata cafelei si pentru cea de cacao, sigiliul sau transfera increderea de care cu totii aveam din ce in ce mai mare nevoie in produsele consumate. De altfel, este vorba despre impact, prin acest proiect fermierii cresc recolte mai bune si reusesc sa devina oameni de business mai buni, oferind in aceeasi masura conditii bune de munca, dar si o protectie sporita a mediului inconjurator.

In prezent, certificarea UTZ se regaseste la peste 20.000 de produse diferite din 135 de tari, un aspect imbucurator pentru intreaga planeta, iar lista continua sa creasca, programul ajungand la mai mult de 1 milion de fermieri si muncitori din sistem.

  RomEuro Service

Articole de interes